14. Isten bárhol tud csodát tenni


A lelki zarándoklat felkészülésének következő lépcsőfokán következik 
Mária/Marika tanúságtétele és üzenete Évának
és mindazoknak, akiknek fizikailag
 már nagyobb utak megtételéről le kell mondaniuk:

"Amúgy én is csak Medjugorjeban voltam zarándoklaton. Azért írtam, hogy "csak" mert a nevezetesebb zarándokhelyek közül hazánkon kívül talán ez van a legközelebb. Amúgy lelkileg nagyon meghatározó, megerősítő élmény volt.

Leírom röviden, mert kitűnik belőle, hogy ami történt az akár itthon is megtörténhetett volna, mert Isten bárhol tud csodát tenni.


A zarándoklatra egy másik katolikus szervezésű táborozásból mentünk. Gyakorlatilag megszakítás nélkül. Mindkettőt Kemenes Gábor atya szervezte, vezette.
Mivel nem volt időm lelkileg felkészülni a zarándoklatra, legalább a buszon elkezdtem imádkozni. Azon elmélkedtem:

- mi az amit felajánlhatnék,
- mi az amiben változhatnék,
- mi az amit kérhetnék Máriától.

Az a gondolat jött, hogy olyan sokszor vagyok kemény, túlságosan kritikus másokkal szemben és ezt szeretném odaadni, szeretném, ha ez változna.

Egy sugallat jött válasz ként.
"Találni fogsz egy szív alakú követ, ez jelzi majd, hogy meghallgattam kérésedet."
Hű-ha! Ez most mi volt? Magammal beszélgetek, vagy mi történik? Arra jutottam, akár milyen különös ez az ígéret, nem én találtam ki. Arra gondoltam, majd meglátjuk mi lesz.

Medjugorjéba nagyon sok élmény várt ránk, úgyhogy nem gondolkodtam a szív alakú kövön és egyáltalán nem kerestem.


A harmadik napon arra a hegyre mentünk fel ahol először jelent meg Mária. Nagyon békés az a hely, és valami megfoghatatlan szentség öleli ott körül az embert. Lefelé jövet rózsafüzért imádkoztunk. Beértünk a házakhoz és az egyik ház eleje nagyobbacska kavicsokkal volt terítve vastagon. Még mindig imádkoztunk. Ahogy lepillantottam az első kavics amit megláttam egy szív alakú kavics volt. "Ott a szívem" tört ki belőlem. A szívem hatalmasat dobbant, úgy éreztem menten kiugrik. Felkaptam a kavicsot és valami kimondhatatlan öröm árasztott el.




Amikor beértünk a templomhoz az atya mondta, hogy ma magyar nyelvű misén veszünk részt nagyon örültem. A legnagyobb meglepetés akkor ért amikor az evangéliumot olvasták fel.
"Elveszem kőszíveiteket és hús szívet adok helyébe."
Szavakkal is megerősítette az Úr azt ami történt, hogy semmi kétségem ne legyen.
Olyan mélyen véste a szívembe ezt a mondatot, hogy azóta is bármikor hallom mindig eszembe jut amit ott a zarándoklaton kaptam.

Azóta már sok év eltelt. Hiszem, hogy valóban megkaptam, amit kértem.
Már azt is tudom, hogy Isten nincs kötve sem helyhez sem időhöz sem semmilyen korláthoz. Vagyis, ha én ugyanilyen hittel és buzgósággal kértem volna itthon Jézust vagy Máriát itthon is megkaphattam volna ugyan ezeket a kegyelmeket."

Szeretettel és imával: MM




Mária/Marika üzenete Évának:

"Meggyőződésem hogy Isten bárhol bárkivel tesz csodát aki hittel fordul hozzá. Éppen ezt szerettem volna Évával is megosztani. Ne keseredjen el, ő itthon ugyan azokat a kegyelmeket elnyerheti a lelki zarándoklat által, amit a többiek az úton, ha van hozzá hite. Bízni kell Istenben Ő nem szűkmarkú."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése